Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
------------------------ ------------- G'ha Chumell's World
Diary ~~ Mustache ~~ Lover ~~ Shout



UITM DI HATIKU
Thursday, 1 November 2012 | 0 comments
Assalamualaikum :D;D
Hari ni , saja nak kongsi pengalaman aku 
sepanjang sem 1 kat UITM,SEGAMAT =)
Nak cerita soal pengalaman ? byk sgt pengalaman aku , 
tapi aku cerita mana-2 yang patut-2 jela kan =)

FIRTS : I got many new friends from any province , district or whatever lah ! HAHA  but ! what is more important is I GOT NEW SIBLINGS . HEHE nak tahu sape ? jap ae tangkap gambar jap ! HAH !  tu diaa gambarnya ada kat bawah ni , hehe ><



dari kiri : ayong ( aku ) , angah , uda , ateh dan achik .
*aku paling rendah kan T_T



LET ME TELL YOU ABOUT THEIR NAMES ONE BY ONE OKAY :D

angah : SYAZIELLA
uda : ADABIA
ateh : NADHIRAH
achik : ADLINA



*however , kitorang dah macam adik beradik dah , that's y buat panggilan tuh semua biar lagi bertambah rapat hubungan kitorang . LOVEYOU :*


SECOND :  Masa mula2 dulu masuk uitm , kan ada minggu orientasi kan , so kitowg pgl MDS :)
Jadi , masa mds ada peluang utk siapa volunteer utk baca sajak tau . EHEM2 kebetulan aku ada pengalamankan masa sekolah dulu masuk pertandingan sajak and menang naib johan , so ........
agak-2 apa? hehe ><  . Aku pon volunteer lah nak baca sajak , tapi kan .......... kene ujibakat lah ,
coz ramai yang volunteer masa tuh , jadi..... agak2 aku lepas tak ujibakat tu? hmm =='
ALHAMDULILLAH , aku lepas :D gembira sangat2 tau . pastu masa latihan lg best coz aku dpt skip bbrp program mds , relax la cket and tak rase penat sangat . hehe ^_^ *oppsss , terlepas lak kat sini , jgn marah yer2 kwn mds yg lain ;p;p . Masa baca sajak ni , aku berempat , mean ada kawan lain sekali la kan .
Sepanjang wat latihan , aku buat la betul2 sampai abg pm and kakak pm kate "meremang bulu roma" hehe .
*sorry kak and abg pm :) HMMM , bila tiba masa kene sampaikan sajak , aku boleh TERLUPA beberapa RANGKAP SAJAK aku :(  bayangkan lah perasaan aku masa tuh , tapi nasib baik ley cover . HAHA
Papepon happy sangat dapat capai apa yang aku nak =)  . Sampailah skrg lau aku tanya kawan2 Part 1 ,
"kenal tak saya yg mana satu? " , dyorg mesti akan jawab cam ni " kenal , yg baca sajak tuh kan ?"
Terus jadi tredmark tuk aku , HAHA tapela , yang penting dyowang cam and kenal aku yang mana satu =)
Jap ae cari mana gambar aku tengah sajak aek ? hmm .. HAH !! tu diaaaaaaa kat bawah ni ! ;p




ni diaaaa aku ! HAHA ;P




tu diaa lagi gambar aku masa mds ><
yang dua lg ni , my friend , satu wing nan aku :)
baju merah ( ara ) and purple ( afifah ) .


THIRD :  Besides that , *amboih org putih naa , HAHA ;D , Kat sana , course aku erm i mean batch utk course aku semuanya 3 kelas . Aku dpt kelas yang ketiga . HAIH , Jangan pikir kelas ketiga budak tak pandai2 ae , HAHA Semua kelas budak pandai2 , just ramai kan so di bahagila tiga kelas =) hehe
Ermm , dalam kelas aku ni just ade berapa jer org , cket jer .. 24 org . Tapi lepas beberapa bulan tak silap aku la , tambah lagi dua org budak baru masuk , so jadilah 26 ^_^ . Ada sekali tu, lecturer tny sape kelas rap . *aku tatau ejalah =_= erm kire monitor kelas lahh , then dyorg sebutlaahh 'SABAH' HAHA ,
SABAH ni kelakar tau orgnya . k dah tak nak cter panjang . HAHA Then , lecturer tny yang perempuannya ? EH3, Diaorang ley sebut "JIHAH-2" .. ni adek uitm aku punya kerja lah ni , tub3 secara tak rasmi MISS LECTURER minta num phone aku ... hmmmmm so jadila aku yg penolongnya secara TIDAK DISENGAJAKAN . HAHA :D Penat weyy jadi mende tuh semua , tahu2 dpt msg dpt pgln dr lecturer soh dtg bilik dia ,amek kertas or whateverlahh , paling ta blah lau kite bangun lambat and baru lepas mandi then tgok phone dpt msg dr lecturer dia soh kite g bilik dia skrg jugak ! Dahla pulak masa tuh hari isnin wajib pakai baju kurung , mau kelam kabut gosok baju and nak siap lagi ..... TENSIONNN WEY MASA TUH . GRRRR 0_O .. HAHA Tapi itula pengalaman pertama namanya sbg MAHASISWI . Ta pernah pon anggap semua tuh beban , just have fun :D;D




ni la diaa budak3 kelas aku yang always happy go lucky and happening ! 
thanks guys coz u olls ta skema ! ><
I HATE NERD PEOPLE =.=



FOURTH : Next , aku dok kolej intan tau . kire kolej baru lah jugak , i mean selesa lah nak dibanding nan kolej ermmm.... kolej ... ermmm .. tayahla sebut . hehehehehe ;p;p so , kire sepanjang sem 1 aku dok kolej intan , adalah jgk perkara yg aku buat jasa kat kolej aku ni . chewaahh ! HAHA =)
FIRST , aku masuk pertandingan nasyid . Walawey , spnjg zmn sekolah , aku tak pernah masuk pertandingan nasyid , aku masuk syarahan , sajak, forum and pidato and .. yg sewaktu dengannya la . TIBA2 ni nasyid ? jauhh dari bidang aku . HAHA mula2 aku tolak tau , tapi disebabkan kesian kat akak2 senior penat cari org kan , hurmm tapela rela masuk , kalau kite mudahkan urusan org , ALLAH akan mudahkan urusan kite pula =) Pendekkan cerita , kitowang menang num 4 . okayla kan dr tak menang :)



tu diaa aku lagi . HAHA
ni la yang kitowang pakai masa pertandingan :)
first time nohh pakai cenggini . hehe 

THEN , selepas beberapa bulan , ada pulak PROGRAM SUKOL (sukan kolej) . Kat sini , jgn salah faham yer , aku ni mmg kaki noob sukan,HAHA , so memang tak lahh nak masuk sukan hape3 kan . HAHA apa yang aku buat adalah just buat persembahan PENUTUP SUKOL . Aku and dak2 kolej sepakat , aku baca sajak then yang lain berlakon kat blkg aku as pahlawan :) Time nih tema PAHLAWAN MELAYU kot . Alamak ta hengat , serius wey . =_=  Paling ta ley blah kitowg pakai baju melayu lelaki and tanjak tau . HAHA
Nak menunjukkan semangat pahlawan kat situ kan . Tapi serius lah , mula3 rasa malu pakai cenggitu dpn org ramai , tp bile dah wat persembahan . Hilang terus rasa malu tuh . hehe Pendekkan lagi cerita , KITOWANG MENANG ! YEAY ! HAHA ><  punyalah byk kolej bertanding , KOLEJ INTAN YANG MENJUARAINYA ! HAHA Just juara menang persembahan penutup sukol jerla, lau keseluruhan sukol kolej LELAKI yang MENANG :D  hehe .



inilah kami pahlawan melayu o_0



tu diaaa aku yang berbaju purple tuh . HAHA
*hensem tak ? HAHA ;P;P
Thanks to ZULHELMI SULAIMAN coz pinjamkan ayong baju emy . hehe
Thanks to REFAAT NASIRUDDIN REDAN pinjamkan kain pelekat as tanjak
and samping tu . hehe jugak . HAHA 




FIFTH : Penatnya menaip , huhu pendekkan cerita jela ae . I'M A QUASARIAN , so aku dapat peluang jadi MC (pengerusi majlis) masa AGM QUASAR ( annual grand meeting ) and DINNER QUASAR . COOL KAN ? :D Hurmm bukan nak bangga lah , just aku puas hati , sepanjang sem 1 ni , banyak benda yang aku dapat buat yang orang lain tak pernah buat atau tak berpeluang nak buat atau sewaktu dengannya .
ALHAMDULILLAH TO ALLAH , COZ GIVE ME PELUANG NI SEMUA :):) Kat bawah ni gambar masa induksi course . sorila gambar masa jd mc tak dela. hehe  Hah sebelum tuh , aku nya kumpulan menang tau . KUMPULAN AWESOME MENANG NUM SATU . AKU YANG BUAT CHEER TUH TAU . YANG NI KENE BANGGA . HAHAHA 



tu diaa aku . hehe 
*nak mention nama ahli kumpulan , tp takut ada tertinggal , so better tayah mention la ae . hehe
to akak and abg yg jaga group kitowg , thank you so much ! love u olls . MUAAAHH :*



THANKS KEPADA YANG SUDI BACA SAMPAI HABES .
 INI JER YANG MAMPU AKU CERITA SEPANJANG PENGALAMAN AKU SEBAGAI MAHASISWI UITM,SEGAMAT UTK SEM SATU .
JUMPA DI SEM HADAPAN ON THIS DECEMBER ^_^








Older Post

Blogger Templates